Skip to main content

Takmičenje "IUS Wordy" završeno, rezultati za dvije sedmice

Dana 23. februara 2019. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održano je takmičenje iz engleskog jezika pod nazivom „IUS Wordy“ za učenike četvrtog razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Takmičenje se održava u organizaciji studijskog programa engleskog jezika i književnosti IUS-a.

Na ceremoniji otvaranja takmičenja koje je počela oko 11 sati, za goste je održana kratka video prezentacija o IUS-u. U ime IUS-a gostima je dobrodošlicu poželio šef Ureda za odnose sa javnošću Mirnes Baltić, a program koordinator studija Engleskog jezika i književnosti prof. dr. Ervin Kovačević je dao sažet opis studija Engleskog na IUS-u. Nakon ceremonije, studenti su se uputili na takmičenje i pristupili ispitu.

Oni su tako imali priliku testirati svoje znanje i osvojiti vrijedne stipendije za studiranje na IUS-u. Za ovo takmičenje, IUS je osigurao ukupno 10 stipendija: 5 stipendije od 50%, četiri stipendije od po 80%, a glavna nagrada je stipendija od 100% za studiranje na IUS-u. Sve stipendije su dodeljene za studije na polju engleskog jezika: prvi ciklus studija Engleskog jezika i književnosti (ELIT) ili prvi ciklus studija Nastave engleskog jezika i književnosti (ELT).

Takmičenje se sastojalo od tri dijela: pisanje (sastav), upotreba engleskog jezika (gramatika i vokabular) i razumijevanje (čitanje). Svi dijelovi testa su bili u pismenoj formi. Tokom pauze između dijelova ispita IUS je također obezbijedio osvježenja i zakusku za učesnike.

Rezultati takmičenja bit će objavljeni do 10. marta 2019. godine na web stranici wordy.ius.edu.ba.

Share